Információk, érdekességek

Pályázatok: drogprevenció, helyi stratégia, kezelés

2011. augusztus 02.

A helyi kezdeményezések, a kábítószer-prevenciós programok és a felépülés támogatására.

A Nemzeti Erőforrás Miniszter közzétette a tárca pályázati lehetőségeit a drogprobléma kezelését célzó helyi kezdeményezések, a kábítószer-prevenciós programok és a szenvedélybetegek felépülési folyamatainak támogatására. A pályázati kiírásokat itt érhetik el.


Kiosztották a Szívbarát Munkahely pályázat díjait

2009. július 04.

Díjat nyert a sütivásár, gyõzött az üdítõgyártó, keleti hangulatban utazik a hazai építõipar!

 

 

Gondolta volna, hogy akár ötvenféle sütit is lehet sütni, ha jótékonysági célra szánjuk a bevételt? Tudta, hogy a legnagyobb üdítõgyártó már évek óta testébresztõ programmal ügyel munkatársai fittségére? Egy magyar építõipari középvállalat is magáévá teheti a keleti-filozófiát, hogy csökkentse a munkahelyi stresszt? Mindez kiderült az Országos Egészségfejlesztési Intézet és a Flora által immár harmadszor megszervezett Szívbarát Munkahely pályázaton, melyen idén is csaknem 100 cég vett részt.


Szívbarát Munkahely: pályázzon május végéig!

2009. május 21.

Mindazon cégeket érdemes nevezni, amelyek tesznek kollégáik egészségéért.

 

 

A gazdasági válság nyertesei azok a vállalatok lesznek, amelyek meg tudják õrizni csapatukat, akik oda tudnak figyelni munkatársaikra. A jelenlegi, problémákkal terhes idõszakban még inkább felértékelõdik a kollégák megõrzése, és ezáltal a teljesítmény növelése. A pozitív példákat keresi továbbra is a Szívbarát Munkahely pályázat, amelynek nevezési ideje hamarosan, május 31-én lejár. Mindazon cégeket érdemes nevezni, amelyek tesznek kollégáik egészségéért, a munkahelyi stressz csökkentéséért, támogatják a rendszeres testmozgást és az egészséges táplálkozást.


Közös magyar-román kórházfejlesztések

2009. március 22.

A makói kórház az aradival, a szentesi a zsombolyaival indult közösen fejlesztési források megszerzéséért.

 

 

Összesen közel másfél milliárd forintnyi összegre nyújtott be pályázatot a Csongrád Megyei Önkormányzat által fenntartott szentesi és makói kórház két romániai intézménnyel közösen a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttmûködési Program keretében – jelentette be Magyar Anna, a közgyûlés elnöke. A programhoz 5 százalékos önerõre van szükség, a 75 millió forintot a megyei önkormányzat biztosítja. A makói kórház az aradi városi kórházzal, a szentesi kórház pedig a zsombolyai kórházzal közösen nyújtotta be pályázatát, azok elbírálása várhatóan május végéig megtörténik.


Az Év Orvosai

2009. február 19.

Astellas Díjat kapott az Év Orvosa 2008 pályázat három
nagyszerû orvosa.

 

 

A Tegyünk az Egészségünkért Alapítvány által tavaly októberben meghirdetett az Év Orvosa 2008 pályázat határideje január 18-án lezárult. A díjátadó ünnepség a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében került megrendezésre 2009. február 17-én. A neves közéleti és szakmai személyekbõl álló zsûri döntése alapján Astellas Díjat vehetett át Dr. Tóth Tibor kiskunmajsai háziorvos, Dr. Sirák András velencei háziorvos és Dr. Vástyán Attila, aki a Pécsi Gyermekklinika Sebészeti osztályán dolgozik. Különdíjat kapott az Országos Mentõszolgálat, amit Dr. Székely Tamás, egészségügyi miniszter adott át.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...78...9