Információk, érdekességek

Elhunyt Dr. Béres József

2006. március 27.

A Béres Család és a Béres Csoport fájdalommal tudatja, hogy 2006. március 26-án délelőtt, rövid betegség után Budapesten elhunyt Dr. Béres József, Széchenyi-díjas kutató, a Béres Csepp megalkotója.

"Soha egyetlen embertársam életéről nem akartam, nem akarok és nem is tudnék lemondani. Más a dolgom a világban" - üzente egész életével és munkásságával Dr. Béres József.


Kérdések és válaszok a madárinfluenzáról

2006. március 08.

A madárinfluenza a különféle házi baromfiállományokban világszerte előfordulhat. A vadon élő madárfajok közül elsősorban a vízimadarak (vadkacsák, vadlibák, hattyúk, gázlómadarak) lehetnek fertőzöttek, és ezek azok, amelyek többnyire tünetmentesen hordozhatják a vírust. Azok a fajok, amelyek megbetegszenek a madárinfluenzától, legyengülnek és elpusztulnak, még mielőtt messzire vihetnék a vírust. Az influenzavírussal fertőzött madarak a vírusokat minden testváladékukkal és az ürülékükkel ürítik. Az állatokból kijutott vírusok a természetes vizekben rövid ideig életképesek maradnak. Az állatok fertőződése bekövetkezhet közvetlen egymás közötti érintkezéssel, a vírus belégzésével, testváladékokkal szennyezett takarmány felvételével, ivóvízzel stb. A vadon élő és a vándormadarak fertőzést terjesztő szerepét az is alátámasztja, hogy a szabadban tartott házi baromfifajok (pulyka, kacsa) influenzás megbetegedése sokkal gyakoribb, mint a többnyire zártan ("iparszerű körülmények között") tartott csirkeállományoké.

Bemutatkozik Békés megye gyógyszerészete

2006. március 05.

A Békés megye gyógyszerészetével kapcsolatos adatokban Sándor Csaba, a Magyar Gyógyszerész Kamara (MGYK) megyei elnöke, dr. Herczegfalvi Lászlóné, a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége (MOSZ) és a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGYT) megyei elnöke, valamint dr. Szilágyi Erzsébet, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) megyei tiszti főgyógyszerésze voltak a segítségünkre.

"ÉLHET VELE" Környezetbarát Gyógyszertári Program

2006. február 13.

„Mi magunk legyünk az a változás, melyet látni szeretnénk a világban!”(Mahatma Gandhi)

 

Tudják-e, hogy Magyarországon az emberek egy átlagos napon 1,3 millió

műanyag zacskót visznek haza és ennek nagy részét a szemétbe dobják?!

Ebből a mennyiségből többszázezer darab rajtunk keresztül – a gyógyszertárakból kerül ki.
Örömmel és várakozással tájékoztatom Önöket, hogy április elsejétől a Levendula Patikában megszüntetjük a műanyag reklámtáskák automatikus adását.


A havazás örömei

2006. január 19.

Huszonéves voltam már, amikor elõször síléc került a lábamra, ráadásul a Tátra havas lejtõin. Fogalmam sincs, mi vehetett rá ilyesmire, én ugyanis a nyarat szeretem. Fõleg akkor, ha van hozzá tenger is. A tél itt, a városban hideg, lucskos, sötét: karácsony után már csak az tartja bennem a lelket, hogy minden egyes nappal közelebb kerül a március.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...142143144...163