Információk, érdekességek

A diabétesz Európa legnagyobb járványa lehet

2006. január 10.

Több, mint 12 ezer orvos vett részt a Münchenben tartott diabétesz konferencián. Úgy vélik, hogy egy olyan betegséggel állnak szemben, mely egész Európában akár középszerû járványfélévé is alakulhat.
„Amilyen a 20. század végén az AIDS volt, most az elkövetkezõ években olyanná válhat a cukorbetegség is”, mondta az ausztrál diabetológus Prof. Dr. Paul Zimmet. Persze ez a kijelentés igen drasztikusnak hangzik, de sajnos a számok is ezt bizonyítják: Európa szerte majdnem 50 millió ember cukorbeteg él, több millió ember nem is tudja, hogy ilyen betegségben szenved.

 


"Cickafark, a has és a gyomor gyógynövénye"

2006. január 09.

  * Az Achillea nemzetségnév a görög hõs, Achilleus nevébõl származik. A monda szerint a gyógyításban járatos kentaur, Chiron ismertette meg vele a sebgyógyító cickafarkfüvet.
    * Virágjának forrázata tisztítja a tág pórusú, zsíros bõrt.

Gyógyszereket érint az új közgyógyellátás

2006. január 09.

Egyéni gyógyszerkeret szerint juthatnak a jövõben gyógyszerhez a közgyógyellátásra jogosult betegek, a gyógyászati segédeszközök igénybevételének módja viszont nem változik.

Máris több tonna gyógyszert gyûjtöttek be a patikákba

2006. január 06.

Több tonna gyógyszert gyûjtöttek be és semmisítettek meg azóta, hogy decembertõl vissza lehet vinni a lejárt szavatosságú készítményeket a patikába - tudta meg lapunk a patikaszerek elszállítását és megsemmisítését koordináló cég ügyvezetõ igazgatójától.

Kevesebb, biztonságosabb oltás

2006. január 05.

Csaknem feleannyi oltást és nagyobb védelmet kapnak a jövõben a gyermekek - tudatta közleményben a kormányszóvivõi iroda.

 


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...143144145...163