Információk, érdekességek

Befutó az új spanyol asztmagyógyszer?

2009. április 05.

A gyógyszer három adagban inhalálva huszonnégy órán át statisztikailag és klinikailag szignifikáns hatást produkált.

 

 

A madridi Laboratorios Almirall bejelentette: egy második fázisú klinikai vizsgálat adatai arra mutatnak, hogy fejlesztés alatt álló elnyújtott hatású béta-agonistája, az LAS100977 gyorsan enyhíti a betegség tüneteit, és akár huszonnégy órán át is kifejti hatását. A hörgõszûkület elleni szert inhalátumként juttatják a légutakba, és a cég szerint többszörös adagban is kellõen biztonságos és ráadásul jól tolerálható.


Öt az egyben: bíztató gyógyszerkombináció

2009. április 02.

A kombinált szer 60 százalékkal csökkentheti a szívbetegségek, 50 százalékkal a stroke kockázatát.

 

 

Egyetlen kapszulába egyesítve három vérnyomás- és egy koleszterinszint-csökkentõ ismert szert, valamint az aszpirint, igen hatékony fegyvert kaphat az orvoslás a szívbetegségek ellen - hangzott el hétfõn az Amerikai Szívgyógyász Kollégium orlandói találkozóján.


Még fiatalabbaknak is javasolják az aszpirint

2009. március 31.

Infarktust követõen, vagy a koszorúérbetegség szempontjából fokozott kockázatú embereknek bizonyos életkor után eddig is javasolták kis adagban aszpirin szedését.

 

 

A szívbetegségek megelõzésének amerikai szakbizottsága új vizsgálati eredmények alapján még fiatalabb korban ajánlja a folyamatos aszpirinkezelést mind a nõknek, mind a férfiaknak.


Nanokristályokkal a hamis gyógyszerek ellen

2009. március 30.

A gyártók a gyógyszerek csomagolásán helyeznének el kvantumpontokat tartalmazó biztonsági jelzést.

 

 

Tudósok olyan speciális, fluoreszkáló nanokristályokat fejlesztettek ki, amelyek segíthetnek a hatóságoknak - a forgalomba kerülõ egyéb hamisítványok mellett - a hamis gyógyszerek mennyiségét is visszaszorítani - írja a The News portál.


Neutropenia-generikum az Európai Unióban

2009. március 21.

Két német vállalat is forgalmazza az amerikai fejlesztésû hatóanyag bioszimilárisát.

 

 

A Sandoz – a svájci gyógyszeripari óriás, a Novartis generikumgyártó vállalata – megkapta az Európai Bizottság engedélyét filgrastim-bioszimilárisára. A hatóanyagot neutropenia (a vérben keringõ neutrofil fehérvérsejtek számának kórosan alacsony szintje) ellen alkalmazzák - adta hírül a Pharma Markettleter.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...656667...78