Információk, érdekességek

Üzemet épített a maharadzsák földjén a Richter Gedeon gyógyszergyár

2008. január 08.

A legnagyobb magyar tõkebefektetõ Indiában a Richter Gedeon Nyrt. A távoli országgal való gazdasági kapcsolatai 1969-ig nyúlnak vissza. Termékeit azóta szállítja Indiába, partnere megszakítás nélkül a mubai központtal mûködõ Themis Medicare Ltd.

Nem változtatnak az egészségbiztosítási törvény alapelvein

2008. január 07.

Nem engednek. Az államfõi vétó ellenére az MSZP kitart az egészségbiztosítási reform mellett. A törvényjavaslat alapelvein nem akarnak változtatni - jelentette ki Kökény Mihály. Az Országgyûlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke közölte, február 11-én csak a záró vitát folytatják le újra, és csak azokhoz a részekhez lehet módosító indítványt benyújtani, amelyeket az államfõ kifogásolt.


Farkas Boglárka (mûsorvezetõ): A Fidesz szerint azonban egy teljesen új jogszabályra lenne szükség. Közben az Egészségügyi Minisztérium továbbra sem hajlandó vizsgálatot indítani a biztosítótársaságok már elkezdett törvénytelen tagtoborzásai miatt.


Szigorít az OEP, bizonytalanok az ellátók

2008. január 06.

Mostantól minden egészségügyi szolgáltatónak interneten kell ellenõriznie a betegek társadalombiztosítási jogosultságát, ha ezt elmulasztja, akkor az orvos az OEP-elszámolásnál 10 százalékot bukhat.


Ám ha igazolja, hogy abban az idõpontban nem mûködött az egészségbiztosítási pénztár rendszere, megúszhatja a büntetést. Mivel a háziorvosi rendelõkben nem kötelezõ alapfelszereltség az internetcsatlakozás, így ott júliusig van haladék. Mostantól a szakrendelõknek és a háziorvosoknak is számlát kell adniuk betegeiknek a tételes beavatkozásokról, amelyet a beteg az aláírásával hitelesít.


Még januárban dönt az Alkotmánybíróság

2008. január 05.

Az Alkotmánybíróság (AB) elnöke még a héten kijelöli azt az alkotmánybírót, aki a testület elé terjeszti majd a végérvényes határozatokat a tandíj, a vizitdíj és a kórházi napidíj ügyében. Értesülésünk szerint az AB várhatóan januárban dönt a Fidesz és a KDNP népszavazási kezdeményezéseirõl. A köztársasági elnök ezután kitûzheti a referendum idõpontját, és megkezdõdhet a voksolást elõkészítõ kampány.

Évzáró beszélgetés Hankó Zoltánnal a Magyar Gyógyszerészi Kamara alelnökével

2008. január 04.

Hankó ZoltánA 2007-es év végén itt az idõ a számvetésre, a jövõ megtervezésére. Az egy éve életbe léptetett gyógyszer-gazdaságossági törvény gyógyszerészeket érintõ hatásairól és a gyógyszerészek képviseletének jelenlegi helyzetérõl kérdezzük Hankó Zoltánt az MGYK alelnökét.


 - Hogyan látja a 2007-es esztendõt? Milyen hatásai voltak az új kamarai és a gyógyszer-gazdaságossági törvénynek?


- Az elmúlt évet ennek a két törvénynek a közvetlen és közvetett következményei uralták. Ezek alapjaiból forgatták ki a gyógyszerellátást, radikálisan változtatták meg a gyógyszerészetet és a gyógyszerészek helyzetét. Az egy évvel ezelõtt bekövetkezett változások a mi szempontunkból mindhárom lényeges területen felszámolták az addig érvényes status quot.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...181182183...224