Információk, érdekességek

Kenyérlángos - gyerekjáték!

2013. január 27.

Kenyérlángos Hidd el, tényleg! A 8 éves lányom és a barátnője útmutatás alapján egyedül elkészítették! Ne félj, süsd meg, nem fogod megbánni!

Hozzávalók
50 dkg lisz, 1 tk. só, fél kocka élesztő, 1 tk. cukor, 3 ek. tejföl, 3-4 ek. olaj, 2,5 dl langyos víz

Tetejére: 1 dl tejföl, só, húsos szalonna, kolbász, reszelt sajt, 1 nagy fej lilahagyma


5 lépés kezdő vegáknak

2013. január 19.

A vegetáriánus ételek fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár, úgymint könnyebb emésztés, kevesebb fertőzés, erősebb immunrendszer, optimális testsúly, vérzsír- és vércukorszint. A vega életmódra átváltók ugyanakkor gyakran elkövetik azt a hibát, hogy egyszerűen elhagyják a húst és az állati eredetű termékeket, és nem pótolják azokat semmivel.

Holott a „mostantól csak a köretet és a salátát eszem meg” típusú hozzáállás legalább ugyanannyi kockázatot rejt, mint maga a húsevés. Hosszú távon ugyanis valóban hiányt fog szenvedni a szervezetünk számos fontos ásványi anyag és nyomelem tekintetében.


Annyi a munka, hogy nincs időd enni?

2013. január 14.

Sajnos sokaktól hallom a "de nincs időm enni" mondatot. Minden másra, például az utazásra, vásárlásra, munkára tudatosan készülünk, addig az étkezésünk többnyire valahol az utolsók között szerepel a fontossági sorrendünkben.

Az ételeinkben fellelhető tápanyagokból építi fel saját magát a szervezetünk. Ezek által képes fenntartani a biológiai folyamatainkat. Ha nem kap elegendőt, akkor hosszú távon megsínyli a testünk, egészségi állapotunk. Sajnos, nagyon sok emberre jellemző, hogy amikor este hazaér és végre nyugi van, akkor próbálja bepótolni az egész napos kimaradást. Ez mindenképpen elhízáshoz vezet, hiszen a napközbeni „éhezés” következtében lelassul az anyagcsere, majd az este kapott táplálékot megpróbálja elrakni a raktárainkba (zsír), hiszen arra számít, hogy másnap sem fogunk enni. A lényeg az, hogy a testünk tartalékoló üzemmódba kapcsol, aminek egyenes következménye a zsírraktárak felszaporodása.


Figyel Ön eléggé a helyes táplálkozásra?

2013. január 14.

helyes táplálkozás„Legyen az orvosság az ételed és az étel az orvosságod.”- tartotta már Hippokratész is… Alapvetően fontos tehát a változatos, tápanyagokban gazdag, kiegyensúlyozott étrend, mely nemcsak az evés élvezetét nyújtja, hanem megőrzi egészségünket is. De vajon Ön komplett reggelit szokott fogyasztani? Étrendje lehetővé teszi, hogy pótolja a szervezete esetleges vitamin-, ásványi anyag- vagy egyéb hiányát? Elég folyadékot fogyaszt naponta? Végezze el az alábbi kis tesztet, mely természetesen nem terjedhet ki minden szempontra, de az eredményből azért megtudhatja, kell-e változtatnia táplálkozási szokásain.


Több millió kórokozó a sütiben

2013. január 11.

csokiBaktériumok az élelmiszerekben? A fogyasztók jogosan tehetik fel a kérdést, hogy biztonságosak-e a mindennap elfogyasztott élelmiszerek. Jelen cikkben az élelmiszerekben esetlegesen előforduló kórokozó baktériumokat tárgyaljuk.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...203204205...276