Információk, érdekességek

Annyi a munka, hogy nincs időd enni?

2013. január 14.

Sajnos sokaktól hallom a "de nincs időm enni" mondatot. Minden másra, például az utazásra, vásárlásra, munkára tudatosan készülünk, addig az étkezésünk többnyire valahol az utolsók között szerepel a fontossági sorrendünkben.

Az ételeinkben fellelhető tápanyagokból építi fel saját magát a szervezetünk. Ezek által képes fenntartani a biológiai folyamatainkat. Ha nem kap elegendőt, akkor hosszú távon megsínyli a testünk, egészségi állapotunk. Sajnos, nagyon sok emberre jellemző, hogy amikor este hazaér és végre nyugi van, akkor próbálja bepótolni az egész napos kimaradást. Ez mindenképpen elhízáshoz vezet, hiszen a napközbeni „éhezés” következtében lelassul az anyagcsere, majd az este kapott táplálékot megpróbálja elrakni a raktárainkba (zsír), hiszen arra számít, hogy másnap sem fogunk enni. A lényeg az, hogy a testünk tartalékoló üzemmódba kapcsol, aminek egyenes következménye a zsírraktárak felszaporodása.


Figyel Ön eléggé a helyes táplálkozásra?

2013. január 14.

helyes táplálkozás„Legyen az orvosság az ételed és az étel az orvosságod.”- tartotta már Hippokratész is… Alapvetően fontos tehát a változatos, tápanyagokban gazdag, kiegyensúlyozott étrend, mely nemcsak az evés élvezetét nyújtja, hanem megőrzi egészségünket is. De vajon Ön komplett reggelit szokott fogyasztani? Étrendje lehetővé teszi, hogy pótolja a szervezete esetleges vitamin-, ásványi anyag- vagy egyéb hiányát? Elég folyadékot fogyaszt naponta? Végezze el az alábbi kis tesztet, mely természetesen nem terjedhet ki minden szempontra, de az eredményből azért megtudhatja, kell-e változtatnia táplálkozási szokásain.


Több millió kórokozó a sütiben

2013. január 11.

csokiBaktériumok az élelmiszerekben? A fogyasztók jogosan tehetik fel a kérdést, hogy biztonságosak-e a mindennap elfogyasztott élelmiszerek. Jelen cikkben az élelmiszerekben esetlegesen előforduló kórokozó baktériumokat tárgyaljuk.


Fokhagymakrémleves - vámpír és náthaűző

2013. január 06.

Igazi téli leves, a náthás időszakban pedig ideális hiszen a fokhagyma felveszi a harcot a vírusok ellen! Emellett nagyon finom és laktató leves! 

Fokhagymakrémleves

Hozzávalók: 1 evőkanál vaj, 1 kis fej vöröshagyma, 8-10 gerezd fokhagyma (mérettől, ízléstől függően), 2 ek. rizsliszt, só, bors, bioételízesítő, 6 dl tej, 4 dl víz 


Olcsó, családi menü

2013. január 05.

sok zöldségNem túl sok hozzávalóból, jól variálhatóan készíthetsz tartalmas menüt! Ez az adag 4-5 embernek elég ebédre! Ajánlom a hónap végi spórolós napokra hiszen a hozzávalók többség megtalálható otthon, csak a húst kell megvenni! 

Leves: Zöldségkrémleves fokhagymás pirítóssal

Hozzávalók: 50 dkg vegyes zöldség (lehet répa, burgonya, karalábé, zeller, cukkíni, stb. akár fagyasztott keverék is), 3 dl tej, só, őrölt bors, 1-2 ek. olaj, 2 ek. étkezési keményítő vagy rizsliszt


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...204205206...277