Információk, érdekességek

Mit mondj, hogy ne csússzon le a csokis fánk?

2012. augusztus 08.

Meghökkentő: a két mondat nagyon hasonlít egymáshoz, mégis, az egyikkel sokkal hatékonyabban lehet fogyni, mint a másikkal!

Mióta tudjuk, hogy gondolatainkkal, kimondott szavainkkal csodás hatást érhetünk el, már nem számít akkora meglepetésnek, ha valaki csupán azzal fogyni kezd, hogy soványnak gondolja, vékonynak érzi magát.

Ami a diétát illeti, nemcsak a gondolatokban van a lényeg. Kutatók szerint nagyon fontos az is, milyen mondatokat használunk, amikor egy ételt elutasítunk.


Nyári csemegék -cseresznye, málna, ribizli, kukorica

2012. augusztus 06.

Nyári csemegék -cseresznye, málna, ribizli, kukoricaTudta, hogy amellett, hogy a cseresznye vízhajtó, nagyon hasznos növény a köszvénnyel küzdők számára, vagy, hogy a málna jótékony hatással van a reumára?

Görögdinnye

Az első dolog, ami a dinnyével kapcsolatban eszünkbe jut, a frissesség és a magas víztartalom, ezért főleg azokban a meleg éghajlatú országokban közkedvelt, ahol az ivóvíz nem érhető el könnyen. Akkor igazán érett, ha megkopogtatva kongó hangot ad. Esetleg bevághatjuk a héját, például ha könnyen bele tudjuk nyomni a körmünket a zöld héjába, és ezáltal előtűnik a világos réeteg, a dinnye érett.


Étkezés a nagy nyári melegben - működnek az ösztönök

2012. július 17.

Általában a nyári étkezés kevesebb problémát vet fel, mint a hőség miatti folyadékpótlás. Egyrészt mert a kívánatostól eltérő étkezés ilyen időben sem vezet rövid idő alatti rosszullétekhez, súlyos tünetekhez, másrészt alapvetően az emberek ilyenkor többé-kevésbé ösztönösen is a megfelelő ételeket választják.

Kevesebbet és könnyedebbet

Célszerű könnyen emészthető ételek mellett dönteni, ne adjunk szervezetünknek plusz munkát nehezen emészthető ételek fogyasztásával, éppen eléggé terhelő ilyenkor az akár 35-40°C-os hőmérséklet. Ugyanezen okból kifolyólag kerüljük a túl nagy ételadagokat, még inkább érvényesüljön inkább a „többször-keveset” elv. Általában ilyenkor nem is kívánjuk a nehéz, zsíros ételeket, a meleg hatására étvágyunk is csökken, így ezt nem nehéz betartani.


Vacsora sütés és főzés nélkül - kánikula idejére

2012. július 16.

Ne kapcsold be a sütőt és a tűzhelyet, elég egy kis meleg víz és máris kész a finom vacsora!


Jaj, anyu, olyan kövér vagyok!

2012. július 03.

Az ember életében kb. 12 éves kora körül eljön az az időszak, amikor tükörbe nézve elkezdi kritikus szemmel nézni saját testét. Eltűnődik azon, hogyan is élhetett eddig a zsírpárnácskákkal a hasán vagy más testtájékon. A bevásárlóközpontok próbafülkéiben megpróbálja magára erőszakolni a vele egyidős társak által hordott mini darabokat, de lassan feltűnik neki is, hogy itt tenni kell valamit, hiszen ráébred testére, miközben hasonlítani kíván társaihoz és persze tetszeni az ellenkező nemnek.

Aki már túl van a harmincon, az jól tudja, milyen kínkeservesen megy le az a néhány kiló, ami régebben pár nap alatt tovatűnt. Ilyenkor kezdjük értékelni, bárcsak régebben jobban odafigyeltem volna a sportra, vagy arra, hogy mit eszem.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...212213214...277