Információk, érdekességek

Már napi két virsli is rizikó lehet

2012. január 29.

Svéd kutatók megállapítása szerint kapcsolat van a feldolgozott húsok, például a szalonna és a szalámik fogyasztása és a hasnyálmirigyrák kialakulásának kockázata között - közölte a BBC hírportálja.

Napi 50 grammal, nagyjából egy virslivel több feldolgozott hús rendszeres fogyasztása 19 százalékkal emelheti egy embernél a betegség megjelenésének valószínűségét, noha a hasnyálmirigyrák előfordulási aránya így is alacsony.


Egészséges táplálkozás - olcsóbb vagy drágább?

2012. január 27.

Közel félmillió forintnyi összeget takaríthatnak meg évente a háztartások azzal, ha egy hétre előre megtervezik étrendjüket, illetve élelmiszer-vásárlásukat, ráadásul még egészségesebben is táplálkoznak - adta hírül nemrég a brit egészségügyi minisztérium. Kreisz Andreát, a Harmonet dietetikus tanácsadóját kérdeztük arról, mi az igazság: valóban olcsóbb egészségesen táplálkozni?


Mikrotippek - A mikrohullámú sütőről

2012. január 26.

Gyorsan fel kell melegítenünk a mikróban egy ételt, felolvasztanunk a fagyott húst vagy zöldséget, netán sürgősen valamilyen finom húsételt kellene sütnünk ennek a készüléknek a segítségével, és nem vagyunk tisztában annak használata minden fortélyával? Ha így van, néhány jó tanács, hogyan bánjunk a mikróval.


Gombás rizotto - egyszerűen, könnyen!

2012. január 13.

Kaptam egy csomag szárított erdei gombát, nagyon finom de intenzív ízű! Használható például könnyú vacsorának való rizotto készítéséhez! Nem biztos, hogy teljesen autentikus, minden esetre nagyon finom!


Már az európai gyerekek között is sok a túlsúlyos

2012. január 12.

Nemcsak Amerikát fenyegeti az elhízás-járvány, az Európai Unióban élő gyermekek mintegy 20 százaléka kövér, vagy elhízott. Ez súlyos egészségügyi veszélyt jelent: korán megjelenő cukorbetegséget, magas vérnyomást, az ízületek fejlődésének zavarait. Ráadásul a túlsúlyos gyerekből sokkal gyakrabban lesz kövér felnőtt, mint a súlytöbblet nélkül növekedőből.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...218219220...277