Információk, érdekességek

Kiürült az éléskamra? Elő a káposztával!

2012. február 24.

Tél végére igencsak megcsappan a felhasználható alapanyagok köre a konyhában. A káposzta azon kevés, télen is rendelkezésünkre álló növények közé tartozik, amelyekkel átvészelhetjük a vitaminszegény időszakokat, ráadásul igen változatosan elkészíthető.


Bűntudatot kelt a gyorséttermi étkezés

2012. február 11.

Egy online közösségi felmérés szerint sokan éreznek bűntudatot, ha gyorsétteremben ebédelnek. A lehetőséget mégis a legtöbben a kényelmi szempontokra és az elfoglaltságukra hivatkozva választják.


Nem minden egészségtelen, ami tartósított - a szárításról

2012. február 10.

Az őskori emberek számos tartósítási módszert ismertek, többek között a füstölést, szárítást. Vadászó-gyűjtögető őseink a különböző begyűjtött bogyókat szárítva könnyedén tudták tárolni. A napon szárítást számos kultúrában használták, ez az eljárás fűszernövények, bizonyos zöldségek és akár egyes halfajok esetén is alkalmazható volt.


Mi legyen a kamrában? - Gyors vacsora, tudatos vásárlás

2012. február 08.

FőzésMai rohanó világunkban gyakran előfordulhat, hogy gyorsan kell finom ételt készítenünk, és az asztalra tennünk vendégeink vagy családunk részére, miközben nem szeretnénk háttérbe szorítani az egészséges táplálkozás szempontjait. Ehhez szeretnénk némi segítséget nyújtani.


Más mindig kövérebb - tagadjuk az elhízottságot

2012. február 02.

Egy brit felmérés szerint a túlsúlyos felnőttek jelentős része alulbecsli elhízottsága mértékét. A többség hamarabb minősít más embert túlsúlyosnak, mint saját magát.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...217218219...277