Információk, érdekességek

Stressz ellen: Mate tea

2006. június 02.

A Dél-Amerikai indiánok hosszú évtizedek óta gyógyszerként és frissítő italként is használják a magas ásványi anyag és vitamitamintartalmú mate teát.

 

A zöld teákhoz hasonló, de annál táplálóbb ital lassan, de egyre szélesebb körben kezd elterjedni a világon, így hazánkban is.


Gyógyító vörösbor

2006. június 02.

A franciáknál jóval ritkábban fordulnak elő szívbetegségek, mint más országokban. A titok nyitja a minden főétkezésnél az asztalra kerülő vörösborban rejlik.

 
A vörösborban egy különlegesen egészséges antioxidáns, a rezveratrol nevű anyag található. Ez a vegyület főleg a szőlő héjában és magjaiban található. (A fehér bornak jóval alacsonyabb ilyen tekintetben a hatóanyag-tartalma, mivel már a borkészítés elején eltávolítják a szőlő magját és héját.)


Fit turmixok

2006. május 25.

  ...a tiszta fejért!

 

A vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag italok felfrissítenek, erőt adnak, üdévé varázsolják a bőrt és segítik a koncentrációt.


Joghurt ABC

2006. május 24.

A törökök yogurut, más kelet-európai nyelvek a “joghurt” szót az “élet” szinonimájaként használták. Ezek a népek bármerre is utaztak, mindig magukkal vittek egy kis adagot a joghurt élő kultúrájából.

Szépségápoló teadélután

2006. május 24.

A tea nemcsak szomjoltó vagy gyógyító folyadék, hanem a szépséget óvó kozmetikum is, amely üdévé teszi a bőrt, ragyogóvá a hajat.

 

Már a modern kozmetikai ipar kialakulása előtt is szépítkeztek vele az asszonyok.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...273274275...278