Információk, érdekességek

Vérnyomáscsökkentõ oltás?

2008. március 08.

Ha az elsõ adatokat a további vizsgálatok is megerõsítik, a magas vérnyomású betegeknek legalább egy része évente néhány injekcióval megoldhatja az egyébként állandó gyógyszerszedést igénylõ kezelést.


A hatásos vakcina


A svájci Cytos laboratóriumban már évek óta a legfontosabb téma olyan oltóanyagok elõállítása, melyek jelentõsen növelhetik az oltás útján megelõzhetõ, kezelhetõ betegséget körét. Tavaly Milánóban, az Európai Magasvérnyomás Kongresszuson már beszámoltak azokról az eredményekrõl, melyeket a CYT006-AngQb oltóanyag használatával nyertek. Ez a vakcina hatásosan csökkentette a vérnyomást.


Magzati szûrõvizsgálatok a genetikai rendellenességek kimutatására

2008. március 08.

A magzati rendellenesség-szûrés feladata a számbeli és egyéb kromoszóma-rendellenességek, az öröklött genetikai rendellenességek, valamint a fertõzések és a különféle magzatkárosító anyagok által okozott fejlõdési rendellenességek kimutatása: a szakszerûen elvégzett szûrõvizsgálatok segítségével jó eséllyel megelõzhetõ, hogy a komolyabb problémákra csak a szülés után derüljön fény.

Tavaszi hajvizsgálat

2008. március 07.

Vegyük számba a tél okozta károkat!


A téli hónapok elmúltával gyakran vesszük észre, hogy hajszálaink állománya károsult, töredezik, végei felrostozódnak, a hajszálaink elvékonyodnak. Sokszor hajlamosak vagyunk a tavaszi fáradtságunkra, vitaminhiányunkra fogni ezen jelenségek okait.


Seborrhoea


A hajunk állományának állapota biztosan követi az évszakok változásait, hiszen õsszel kifejezetten növekedhet a hajhullásunk mértéke, olykor ijesztõ mennyiségben is.


A tél folyamán leginkább a zárt, száraz levegõn való tartózkodás, a sapka vagy a kalap viselése is okozhat fejbõrviszketést, korpázó hámlást. A szaknyelv seborrhoeának nevezi.


Az ápolt, szép körmökért

2008. március 06.

Körömápolási jó tanácsok


A körömápolás - más néven a manikûr - a körömvégek alatti területek puha kefével való tisztítását, a rendszeres vágást vagy reszelést, valamint a bõrrészek ápolását jelenti. A körömágy vérerekben gazdag területe különösen érzékeny, hegyes szerszámokkal könnyen megsérthetõ. A manikûrözés ezért is idõ- és figyelem igényes...


Ne vágja, nyomkodja vissza!


A körmök és a bõr közötti vékony bõrréteget, a kutikulát nem érdemes kivágni, mert mint védõgát megakadályozza, hogy a baktériumok és a gombák behatoljanak a bõrbe és fertõzést okozzanak. Ha a körömsánc szélérõl az elszarusodott bõrkét kézmosás után csont- vagy mûanyag lapocskával, rózsafa pálcikával visszanyomkodjuk, a kutikula kivágása nélkül is megnyújthatjuk a köröm alakját.


A szeplõkrõl és a májfoltokról

2008. március 06.

- védjük, ápoljuk arcbõrünket


Megjelenésünknek legfelhívóbb ajánlata az arcunk. Az arcunk tükrözi, közvetíti talán a legtöbbet testi egészségünkrõl és lelki tartalmainkról.


A tavasz kezdetén szinte vágyunk elfeledni a téli sötétebb, hidegebb napokat, és gátlástalan odaadással fürdünk a csalóka napfény sugaraiban. A napsugárzás éltetõ erejét, földi értékét még a mai napig sem tudtuk pontosan felmérni. Az utóbbi évek kutatásai igyekeznek figyelmeztetni bennünket azokra a kóros jelenségekre, amiket feltehetõen a sugárzási viszonyok váltanak ki a bõrünk felszínén.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...126127128...152