Információk, érdekességek

Hormonok és betegségek

2010. július 01.

A legtöbb, amit hormonrendszerünk kiegyensúlyozott mûködéséért tehetünk, az egészséges életmód.

 

A hormonokról a legtöbb esetben csak akkor veszünk tudomást, ha valami problémát, elváltozást okoznak, legyen az folyamatos testsúlyemelkedés, idegesség, vagy menstruációs zavar, mivel a hormonháztartásban jelentkezõ problémák életminõségünket és egészségünket is jelentõsen befolyásolja. Prof. Balázs Csaba endokrinológus, a Budai Endokrinközpont professzora sorra vette a fõbb hormontermelõ szerveket és ismerteti az egyes, mûködési zavarukból adódó betegségeiket.


Nyári nyavalya a hasmars

2010. június 24.

Számtalan oka lehet annak, ha a kellemetlen hasmenéssel kell megküzdenünk.

 

Mitõl alakulhat ki, mit ajánlatos ilyenkor enni, inni, mikor kell orvoshoz fordulni? Ezekre a kérdésekre válaszol dr. Hidvégi Edit, a Budai Allergiaközpont gyermekorvosa, gasztroenterológus az orvostkeresek.hu portálon.


Mit tudunk a koleszterinrõl?

2010. június 13.

A Magyar Szív Egyesület által még 2007-ben útjára indított szûrõ-megelõzõ-felvilágosító koleszterinkampány részeként két kutatás készült el a hazai lakosság koleszterintudásával kapcsolatban
 
Egy kutatás eredményei

 

Az egyik még a kampány elõtt, a másik pedig utána. Mindkét kutatás ugyanazon kérdéseket tartalmazta, ugyanakkora, azaz 2000 fõs reprezentatív mintát vett alapul, s ugyanazzal a módszerrel, azaz telefonos interjúval készült.


Nem megy a stroke nyári szabadságra

2010. június 09.

Az utazások, nyaralások alkalmával se feledkezzünk meg a betegségrõl, mivel a stroke nem utazik nyári szabadságra.

 


A Magyar Hypertonia Társaság által indított „Éljen 140/90 alatt!" mozgalom „Tudatos Törõdés" alprogramja idén nyáron a stroke és a magas vérnyomás kezelésével kapcsolatos hasznos tanácsokra hívja fel a figyelmet. Cél, hogy az utazások, nyaralások alkalmával se feledkezzünk meg e betegségrõl, ekkor is tudatosan törõdjünk magunkkal, mivel a stroke nem utazik nyári szabadságra!


Kövér beteg, nagyobb tumor, rosszabb kilátások

2010. június 07.

Az elhízás és a prosztatarák agresszívabb formája között találtak összefüggést amerikai kutatók.

 

 

A rosszindulatú prosztatadaganat mérete egyenes arányban áll a betegek testsúlyával, és minél nagyobb a tumor, annál agresszívabb a kórlefolyás - derítették ki amerikai kutatók. A detroiti Henry Ford Kórházban végzett hatéves vizsgálat során 3327 olyan páciens esetét elemezték, akik rosszindulatú prosztatadaganat miatt mûtéten estek át.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...181182183...236