Információk, érdekességek

A prosztata és betegségei

2006. május 04.

A prosztata működését a nemi hormonok szabályozzák, a váladéka feltehetően a hímivarsejtek megtermékenyítő-képességét segíti elő. Idősödve, ahogyan hanyatlásnak indul a férfihormonok termelése, túlsúlyba jutnak az ellenkező hatású hormonok, és az esetek jelentős hányadában a mirigy megnagyobbodásához vezet.

A csontritkulás kezeléséről

2006. május 03.

A csontritkulás visszafordíthatatlan, de lassítható folyamat. Az elveszett csonttömeg nem, vagy csak nagyon korlátozott mértékben építhető vissza, tehát minden nap tennünk kell azért, hogy minél nagyobb csonttömeget érhessünk el, illetve hogy azt minél hosszabb ideig megőrizzük. A legfontosabb, hogy ügyeljünk a megfelelő kalcium- és D-vitamin-bevitelre.

A magas vérnyomás

2006. május 02.

A magas vérnyomás a magyar felnőtt lakosság 20-25%-át, tehát több mint kétmillió embert érint. A 60 év feletti korosztályban az arány még nagyobb, a férfiak 40-50%-ának, a nők 60-70%-ának magas a vérnyomása. 

Együtt könnyebb! - A potenciazavar nem csak férfigond

2006. április 27.

Merevedéssel kapcsolatos gondok minden életkorban előfordulhatnak. Viszont míg 35 év alatt elsősorban alkalmankénti "esetről" van szó, az évek előrehaladtával ezek gyakorisága nő.

 

Felmérések szerint létezik egy úgynevezett első "szexuális mélypont", mely a közös élet első 5 éve alatt következik be, illetve egy második is, valamikkor a 11. és 20. év között.


Bőrelváltozások a száj körül

2006. április 24.

A száj, az ajkak és a száj körüli bőrfelület gyakran árulkodik a szervezet működési zavaráról.
 

A túlérzékenység hirtelen kialakuló jele lehet az ajkak és a szájnyálkahártyák hirtelen beduzzadása, ödémája. Olykor a vírus keltette lázas állapot kísérő tünete a felső ajkon kialakuló sömör vagy herpesz, melyet az étkezés során egy kellemetlen íz vagy látvány is előidézhet. Fényérzékeny személyek ajkain a vízparton vagy magaslatokon lévő fényviszonyok hatására súlyos hólyagos elváltozások jelenhetnek meg.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...229230231...234