Információk, érdekességek

Megfázott?

2005. december 27.

Tanácsok a gyorsabb gyógyuláshoz Folyik az orrunk, zúg a fejünk, gyötör a köhögés – ezek bizony egy kiadós megfázás biztos tünetei. A panaszokat enyhíteni kell, s mindent meg kell tennünk azért, hogy felülkerekedjünk a betegségen. Az alábbi tanácsok segítségére lesznek abban, hogy mihamarabb legyôzze a kellemetlen tüneteket.  

Öltöztesd díszbe a lelkedet!

2005. december 26.

A családi ünnepekben, hagyományokban megjelenõ rituálék elõsegítik a családi szerepek folytonosságát, biztonságos menedéket nyújtanak. Védenek a bizonytalansággal, magánnyal szemben, és közvetítik a család eszmerendszerét és értékeit nemzedékeken át.

A hit maga a tudás

2005. december 23.

A lehetõségek között (hajlam, érzékenység, alkat, idegi-pszichés okok, félrekezelés stb.) az egyik leggyakoribb indok, hogy „a beteg sem hitt benne”, vagy „nem is akart meggyógyulni”.

A csodálatos fekete áfonya

2005. december 22.

Áfonya, fekete
Vaccinium myrtillus

Népies neve: kukojsza

A növény leírása:
A fekete áfonya a hangafélék (Ericaceae) családjába tartozó, a nyirkos, savanyú talajú erdõket kedvelõ 20-40cm magas cserje. Észak-Európából származik, ahol vadon, erdõk szélén, lankásokon, középhegységekben él.


Amikor összejön a család...

2005. december 21.

Az év végi nagy ünnepek - fõként a karácsony, de olykor a szilveszter is -alkalmat nyújtanak arra, hogy a szépen megterített asztal mellett összegyûljön a család. Ilyenkor, legalább egyszer egy évben elõfordulhat, hogy három-négy generáció is találkozik egymással.

 

Sokak számára ez az ünnep lényege, másokat viszont "kiver a hideg" az ilyen jellegû családi rendezvényektõl. 


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...145146147...162